Fasaderenovering Oslo

Pussmester AS er totalleverandør ved fasaderenovering Oslo og rehabiliterer bygårder og sameier i Stor-Oslo og omegn. Vi utfører alt av fasadetjenester, renovering, murerarbeid og malerarbeid. Vi har dyktige håndverkere med lang erfaring og har siden oppstarten i 2005 tilegnet oss solid kunnskap innenfor fasaderehabilitering.

Vi er lokalisert sentralt i Oslo og har 23 dedikerte fagarbeidere som til daglig utfører oppdrag for privat- og proffmarkedet.

Fasaderenovering Oslo

Pussmester AS har spesialisert seg på fasaderenovering for bygårder og sameier.

Fasaderenovering Oslo

Fasaderenovering – totalenteprise

Pussmester AS innehar sentral godkjenning etter Plan- og bygningsloven. Sentralt godkjent er en kvalitetsordning for foretak i byggenæringen og sikrer våre kunder riktig kompetanse, erfaring fra fagområdet og kvalitetssikringsrutiner i arbeidet vi utfører. I tillegg er vi registrert i Bygg- og anleggsnæringens leverandørregister, Startbank.

Har du et større prosjekt hvor arbeidet skal koordineres mellom ulike håndverkergrupper som murer, tømrer, elektriker og rørlegger kan vi bistå under hele prosessen. Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring der vår prosjektleder sammen med kunde vil gå gjennom deres prosjekt som tar for seg alt fra rådgivning til utførelse.

Hvorfor Pussmester AS

Ønsker dere en profesjonell entreprenør har dere kommet på rett sted. Vi erkjenner at vi ikke kan være best på alt – derfor har vi spesialisert oss på murverk og fasaderehabilitering for bygårder og sameier. Tatt i betraktning den høye kvaliteten vi leverer på våre tjenester innen fasaderenovering er vi en av de mest konkurransedyktige aktørene i Oslo området.

– Våre medarbeidere har lang erfaring
– Vi bruker alltid de nyeste teknologiene som finnes på markedet
– Konkurransedyktige priser
– Fleksible og tilgjengelige
– Pålitelige der vi aldri tillater oss å ta snarveier
– Leverer til avtalt tid og avtalt pris

Vanlige spørsmål om fasaderenovering

Finner du ikke svar på ditt spørsmål under eller har andre ting du lurer på i forbindelse med fasaderenovering Oslo er du velkommen til å ta kontakt med oss på e post eller telefon. Vi har rask responstid og er tilgjengelig for spørsmål eller faglige råd.

Ordet fasade stammer fra det franske ordet “façade” som betyr ansikt utad eller forside. En fasade kan derfor forklares med “ansiktet” av en bygning. Fasaden skal være synlig og et husvegg som for eksempel vender mot et annet hus kan ikke kalles for en fasade.

Det varier men med normalt vedlikehold kan en pusset fasade stå i minst 50 år. Husk at de som tar vare på fasaden, kan få den til å vare lenger.

Nei, en fasaderenovering er normalt unntatt søknadsplikten. Det er kun i de tilfeller der en ønsker en betydelig endring av fasaden at det kan være aktuelt med søknadsplikt. Pussmester AS kan bistå med råd og faglig ekspertise i forbindelse med fasade renoveringen. Ta kontakt med oss for en kostnadsfri og uforpliktende befaring.

Fasaderenovering

Mer om fasaderenovering

En fasade betyr ansiktet utad, eller forside, og en fasaderenovering kan derfor forklares med renovasjon av bygningens ansikt; vegger som vender mot naboens vegg er derfor ikke regnet som fasade fordi den ikke er umiddelbart synlig. Skadene på eldre boliger kan ofte være skader skjult bak tett maling, eller under puss på teglstein. Selve renovasjonen kan bestå av alt fra blokkmuring, teglmuring, flislegging både inne og utendørs, pussarbeid, natursteinarbeid og kjerneborring.

Betongrehabilitering

Ved sprekker eller skader på betong må man være bevisste på hva som er kostnadseffektivt og sørge for at man ansetter dyktige arbeidere som leverer et resultat med høy kvalitet. Gjennom årene går ofte betongen gjennom mange påkjenninger fra alt fra kjemikalier til naturlig karbonisering; når den først har fått skader eskalerer problemet ofte fort og må derfor behandles snarest mulig for å unngå ytterligere skader. Reparasjonene kan bestå av alt fra håndmørtling, tørrsprøyting, eller våtsprøyting, og vurdering av hvilken metode som skal benyttes gjøres ved befaring.

Totalrenovasjon av fasade

Den største og mest krevende jobben er en total renovasjon av fasaden. Dette inkluderer å fjerne eksisterende kledning, legge ny kledning, bytting av paneler, gjerne også etterisolering, fjerning av smuss og stoffer som tærer på bygningen. Om man vil gjøre en mindre form for rehabilitering kan man også utføre en fasadevask for å fjerne stoffer som kan bidra til nedbrytingen av materialer på huset.

Hvor mye koster det?

Det er alltid vanskelig å si noe om hvor mye en fasaderenovasjon vil koste når alt skal summeres, og en befaring er særdeles nødvendig for å kunne gi et prisestimat. Allikevel kan det gis noen anslag på hva man bør regne med å måtte betale basert på noen gjennomsnitt, og normalt for rehabilitering av fasader med murpuss bør man beregne et sted mellom 400kr og 2000kr per kvadratmeter avhengig av skadeomfanget; snittet ligger vel omtrent på 1000kr per kvadratmeter veggflate. Om man trenger utskiftning av kledning på bygninger med trefasader ser vi at snittet er noe høyere på omtrent 1700kr til 3000kr per kvadratmeter; snittet finner du på omtrent 2000kr per kvadratmeter. Prisene skal inkludere alt av materialer samt arbeidskostnader, men ikke eventuelle gebyrer og andre kostnader knyttet til søknadsprosessen.

Hvor lang tid tar det?

Igjen er det et viktig poeng at befaring av bygningen og arbeidsomfanget er essensielt for å gi et godt estimat på forventet tidsbruk og leveranse av arbeidet. Faktorer som spiller inn er naturligvis størrelsen på bygningen, kompleksiteten av skadene og bygningstypen, og tilstanden til dagens fasade. Som et estimat kan man beregne at renovering av en enebolig på maks to etasjer tar cirka en måned, og fireetasjers bygninger kan man beregne opptil tre måneder på. Derimot, dersom man bare trenger mindre utbedringer av småskader på fasaden, vil det ta betraktelig kortere tid å utbedre, mens store bygninger ofte krever enda mer enn tre måneder.

Må man søke om renovering?

Dersom man skal restaurere en fasade tilbake til en tilstand som man kan dokumentere at har eksistert på bygningen tidligere er man som oftest unntatt plikt om søknad, dette innebærer også at man skal beholde det estetiske uttrykket til bygningen. Om man derimot skal endre fasadens uttrykk betraktelig vil man sannsynligvis måtte søke om dette på forhånd; dette inkluderer også bytting av kledning som endrer fasadens karakter, eller ønsker å sette inn større vinduer eller dører.